Luigas: Laaneti väljaheitmine lõhub erakonda

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Inara Luigas.
Inara Luigas. Foto: Kaarel Tigas / Õhtuleht

Keskerakonna fraktsiooni kuuluv riigikogu liige Inara Luigas leiab, et Kalle Laaneti parteist välja heitmine lõhub erakonda.

«Seekord uskusin sisemuses, et mõlemad, nii Edgar Savisaar kui Kalle Laanet, oleksid pidanud suure tüki alla neelama. Erakonna lõhkuma hakkamist väljaviskamistega ma õigeks ei pea,» rääkis Luigas. Ta lisas, et juhatusele oli antud võimalus seda vältida, aga otsustati minna teist teed.

«Kalle Laanet on erakonnast väljas, eks me arutame edasi. Praegu on hästi tugev emotsioon sees,» ütles Luigas edasisi samme kommenteerides.

Küsimusele, kas Laaneti väljaheitmine võib kaasa tuua ka tema mõttekaaslaste lahkumise Keskerakonnast, vastas riigikogulane jaatavalt, kuid ütles, et praegu on veel vara midagi täpsemat öelda. «Võib. Aga kuidas ja millal, seda näitab aeg,» sõnas ta.

Keskerakonna 16-liikmeline juhatus otsustas tänasel koosolekul, et heidavad erakonnast välja Kalle Laaneti, Rainer Vakra sai noomituse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles