Seppik oodanuks Savisaarelt peenemat mängu

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ain Seppik.
Ain Seppik. Foto: Toomas Huik

Keskerakondlane Ain Seppik ütles pärast partei juhatuse koosolekut Postimehele, et erakonna esimees Edgar Savisaar käitus väga ettearvatavalt.

«Väga ette aimatav käik. Mina oleks oodanud peenemat mängu,» ütles Seppik. «Savisaare käitumine on viimasel ajal nii ette aimatav.»

Ta viitas Keskerakonna põhikirjas olevale punktile, mis lubab kõigis erakonna asjades arvamust avaldada ega piira seda. «Minu arvates ei ole neil (Laanetil ja Vakral – toim.) mingisugust distsiplinaarsüüd,» ütles Seppik.

Ta sõnas, et hääletas Laaneti välja viskamise otsuse vastu ning vajab nüüd pisut mõtlemisaega, et välja selgitada, kas astuda erakonnast välja või mitte.

«Loomulikult, ma lähengi seda nüüd kaaluma,» teatas ta ajakirjanikule ja lisas, et otsus pole veel valmis. «Ei ole, sest ma olen seotud teiste inimestega. Erakonnast välja astumine ei ole ainult minu otsus ja kui ma seda teen, siis ma räägin teiste inimestega läbi.»

«Vaadake, siin on üks nüanss veel: mina nimelt soovitasin seitse aastat tagasi Kalle Laanetit erakonda ja ma pean vastutuse ikka võtma,» lisas Seppik. Poliitik ei osanud öelda, kas ja kui palju erakonnast välja astujaid veel on.

Küsimusele, kas ta ei karda, et teda võib oodata sama saatus, mis Laanetit, vastas Seppik: «Kas ma olen teile kunagi tundunud kartlik? Ma olen endine siseminister ja politseijuht. Keda ma kardan, Edgar Savisaart? Nalja teete või?»

Hääletamise üle ironiseeris Seppik, et hääletus toimus «värisevi käsi». «Oli ju demokraatia!»

Keskerakonna 16-liikmeline juhatus otsustas tänasel koosolekul, et heidavad erakonnast Kalle Laaneti välja, Rainer Vakra sai noomituse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles