Savisaar: Laaneti välja viskamine oli raske otsus

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Keskerakonna esimees Edgar Savisaar ütles pärast partei juhatuse koosolekut, et otsus visata Kalle Laanet erakonnast välja tuli talle väga raskelt.

«Laaneti välja viskamine oli väga raske otsus, aga see oli ainuvõimalik otsus,» ütles Savisaar Postimehele. «Mul on päris kahju, et Laanet on nüüd erakonnast lahkunud, aga ise ta valis selle tee.»

«Laanetite suguvõsas on mul mitu head sõpra ja ka Kalle Laanet on mitu aastat olnud Keskerakonnas. Ma tänasin teda selle aja eest, mis ta Keskerakonnale on pühendanud. Samal ajal ei olnud ei temal ega ka Vakral suurt midagi öelda enda kaitseks ja selle pärast juhatus leidiski, et aukohtu ettepanek tuleb ellu viia.»

Küsimusele, kas õhk sai nüüd puhtaks, vastas Savisaar, et seda näitab tulevik. «Ma muidugi tahaksin seda loota, aga samal ajal on Keskerakonnas kõigil õigus sisse ja välja astuda. See on iga Keskerakonna liikme oma asi.»

«Ma tahaks öelda seda, et ma vaatasin kõigi erakondade olukorda ja sellist erakonda, kus kedagi välja ei oleks visatud, ei ole,» ütles Savisaar, tuues näiteks, et kõige rohkem on liikmeid välja visatud IRList – 283. «Võrreldes sellega oleme meie ikka väga leplikud olnud,» ütles Savisaar ja lisas, et sellist erakonda, kust kedagi välja poleks visatud, pole olemas.

«Keskerakond oli ühtne, Keskerakond võttis oma otsuse vastu ja see, kui otsus oli niisugune, et keegi meie hulgast peab lahkuma – muidugi see on kurb otsus, aga ju see siis antud juhul oli paratamatu,» leidis partei esimees.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles