Keskerakonna juhatus viibutas Toobalile näppu

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Priit Toobal
Priit Toobal Foto: Toomas Huik / Postimees

Keskerakonna juhatus arutas tänasel koosolekul ka riigikogu liikmete Priit Toobali ja Lauri Laasi küsimust ning mehed pääsesid suusõnalise halvakspanuga.

Laasi ja Toobal on kahtlustatavad kriminaalasjas, milles uuritakse Euroopa Komisjoni Eesti esinduse juhi Hannes Rummu erakirjavahetuse sattumist Keskerakonna büroosse.

Edgar Savisaar ütles pärast koosolekut, et Toobalile öeldi, et see ei olnud õige käitumine. «Toobali tähelepanu juhiti sellele, et erakonna büroos olid mingid paberid, mis seal ilmselt ei pidanud olema.»

Toobal tõdes, et talle kui peasekretärile tehti märkus, et ta on erakonna büroos hoidnud sinna mitte kuuluvaid materjale ning ei käitunud kõige vastutustundlikumalt, kui neid materjale ei hävitanud. «Lauri Laasi küsimust ei arutatud, kuna see asi on alles kahtlustuse faasis. Ka erakonna aukohus juhatuse poole ses osas ettepanekuga ei pöördunud,» ütles Toobal.

Keskerakondlane Ain Seppik leidis, et Toobali ja Laasi osas tehti õige otsus. «Toobal ja Laasi lähevad kohtu alla, sest nad on kahtlustatavad kriminaalasjas. Siin ei olegi erakonna juhatusel midagi öelda.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles