Piraattarkvaraga äritsenud mees peab üldkasulikku tööd tegema

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Mihkel Maripuu

Harju maakohus lõpetas piraattarkvaraga äritsemises süüdistatud mehe kriminaalmenetluse, kuna tema süü ei olnud suur ning avalik menetlushuvi puudus, kuid pani talle kohustuse teha üldkasulikku tööd ning kohustuse hüvitada kuriteoga tekitatud kahju.

Kohus kohustas 41-aastast Mariot tasuma firmadele Microsoft Corporation, Adobe Systems Incorporated ja Autodesk Inc nende varalise kahju hüvitamiseks kokku 3000 eurot ning tegema 60 tundi üldkasulikku tööd, mille ta peab kuue kuu jooksul ära tegema, vahendas ERR Uudised.

Põhja ringkonnaprokuratuur süüdistas ühe firma juhatuse liiget Mariot arvutiprogrammi ebaseaduslikus valdamises ärilisel eesmärgil ning piraatkoopia valmistamises.

2008. aasta 24. jaanuaril käivitati kriminaaluurimine, et ühe osaühingu juhatuse liige Mario installeerib piraattarkvara tema poolt müüdavatesse arvutitesse vastavalt ostja soovile.

Nii süüdistati meest arvutite müümises, milledesse oli ilma loata installeeritud programmid Microsoft Windows XP Pro, Microsoft Windows ME, Microsoft Office XP Pro.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles