Afganistanis veresauna korraldanud USA sõdur ei mäleta tulistamist

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
38-aastane USA seersant Robert Bales (vasakul)
38-aastane USA seersant Robert Bales (vasakul) Foto: SCANPIX

Afganistanis Kandaharis 16 tsiviilisikut maha lasknud USA sõdur Robert Bales selgitas oma advokaadile, et ta ei mäleta tulistamist.

Advokaat John Henry Browne kohtus Balesiga eile esmakordselt, edastab Reuters.

«Ta ei mäleta juhtunust mitte midagi. Ta viimased mälupildid on ajast, mis juhtus sellel päeval varem. Ka mäletab, mis toimus hiljem, kuid tulistamise ajast ei ole tal mitte midagi meeles. Ta mälu oli sel ajal nagu välja lülitatud,» sõnas advokaat.

38-aastast sõdurit kahtlustatakse, et ta lahkus nädal tagasi Lõuna-Afganistanis asuvast USA sõjaväebaasist ja lasi lähedal asuvas kahes külas maha 16 tsiviilisikut, kelle seas oli üheksa last ja kolm naist.

Kahtlusalune Bales toimetati Afganistanist Kuiveiti ja sealt edasi kodumaale USAsse. Teda hoitakse alates möödunud nädala reedest Kansase osariigis asuvas Fort Leavenworthi sõjaväebaasi vanglas.

Tõenäoliselt esitatakse talle süüdistus sel nädalal.

Robert Balesi abikaasa Karilyn Bales tegi eile oma avalduse, milles teatas, et palvetab ohvrite ja nende pereliikmete eest.

«Meie perekond ei tea juhtunust rohkem, kui oleme saanud meediast teada. Mida olen kuulnud oma abikaasa kohta, ei sobi kokku tema iseloomu ega käitumisega,» seisis teates.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles