Savisaar: vahepeal mindi teenetemärkide jagamisega liiale

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tänavuste riigi teenetemärkide saajate hulk on mullusega võrreldes pea kolm korda kahanenud.
Tänavuste riigi teenetemärkide saajate hulk on mullusega võrreldes pea kolm korda kahanenud. Foto: Peeter Langovits.

Tallinna linnapea Edgar Savisaar pidas täiesti õigeks, et presidendi antavate tänavuste teenetemärkide saajate nimekiri on oluliselt lühenenud.

«Minu meelest mindi vahepealsetel aastatel - juba alates Lennart Merist, aga ka hiljem - liiale nende märkide jagamisega ja sellega võib-olla ka devalveeriti nende tähendust.»

Küsimusele, mis ta arvab sellest, et tänavu ei saa teenetemärki ükski Eesti poliitik, vastas Savisaar: «Vaadake, Toomas Hendrik Ilves on ise poliitik, ju ta teab siis oma arvates poliitikuid kõige paremini.»

President Toomas Hendrik Ilves kirjutas täna alla otsusele anda seoses iseseisvuspäevaga ja Eesti riigile osutatud teenete tunnustamiseks 97 Eesti kodanikule või välismaalasele riiklikud autasud.

Teenetemärgi saajate hulgas on välismaalasi, vastupanuvõitlejaid, välismissioonil viga saanud kaitseväelasi, päästjaid, teadlasi, sporditegelasi, kultuuritegelasi, arste ja sotsiaaltöötajaid, pedagooge, ettevõtjaid ja doonoreid, kuid pole ühtegi tegevpoliitikut.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles