Laanet: Savisaar ei taha erakonda inimesi, kes ei aktsepteeri tema ainuvõimu

Madis Filippov
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kalle Laanet teel Keskerakonna peakontorisse.
Kalle Laanet teel Keskerakonna peakontorisse. Foto: Mihkel Maripuu

Keskerakonnast välja heidetud Kalle Laaneti sõnul olevat erakonna juht Edgar Savisaar juhatuse koosolekul öelnud, et ta ei taha selliste inimestega erakonnas olla, kes ei aktsepteeri teda ja tema ainuvõimu.

Laanet rääkis Kuku raadio saates «Ärataja», et tema jaoks oli erakonnaga seotud skandaalidest viimaseks piiriks 2010. aasta detsember, kui selgus, et Savisaar on idanaabri käest raha küsinud.

«Mina olen selline inimene, kes võtab otsuse vastu ja kaitseb oma seisukohta - on mingid asjad, millest mina taganeda ei saa ja ma pole nõus Eesti riigi maha müümisega,» sõnas Laanet.

Ta tõi välja kurioosumi, et need inimesed, keda kahtlustatakse kuriteo toimepanemises, ei kahjusta erakonna juhatuse hinnangul erakonna mainet, aga need, kes pakuvad lahendusi ja tahavad erakonda muuta, on pahategijad.

«See on päris huvitav lähtepunkt. Siin ongi totaalselt erinevad arusaamad,» tõdes ta.

Küsimusele, mida ütles Savisaar talle juhatuse koosolekul, vastas Laanet: «Savisaar ütles mitte ainult mulle, vaid laiemale ringile, kuidas ta ei taha selliste inimestega erakonnas olla, kes ei aktsepteeri teda ja tema ainuvõimu.»

Laanet seletas, et kohtus erakonna juhiga ka eile päeval ja 20-minutiline vestlus oli nagu hüvastijätt, mille käigus ei räägitud sisulistest asjadest.

Laanet kinnitas, et on otsustanud riigikogust mitte lahkuda, kuid ei ole ühtegi teise erakonda tormamas, kuigi ettepanekuid on tehtud erinevaid.

Keskerakonna aukohus leidis, et Kalle Laanet on kahjustanud erakonna mainet ning tuleks erakonnast välja arvata. Laaneti väljaarvamise poolt hääletas 9 juhatuse liiget, väljaarvamise vastu 5 juhatuse liiget ning erapooletuks jäi 2 liiget.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles