President Ilves ja Garri Kasparov väitlevad innovatsiooni teemal

Hanneli Rudi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Venemaa opositsioonipoliitik Garri Kasparov tänavu jaanuaris intervjuud andmas.
Venemaa opositsioonipoliitik Garri Kasparov tänavu jaanuaris intervjuud andmas. Foto: Reuters / Scanpix

Tänavusel Pärnu finantskonverentsil debateerivad president Toomas Hendrik Ilves ja male suurmeister, Venemaa poliitik Garri Kasparov innovatsiooni teemal.

«Ehkki jututeemaks pole poliitika, vaid innovatsioon, tõotab kahe intellektuaali arutlus tulla tõeliselt põnev ja hariv,» arvas Toomas Tamsar, üks Pärnu Konverentside eestvedajaist.

Garri Kasparovil on peagi ilmumas raamat rahvusvahelisest innovatsioonist ja sellest, kuidas ühiskonnad uuenevad, millised on kultuurilised takistused ja kuidas tehnoloogiline areng Läänes on seiskunud.

Finantskonverentsil saab lisaks Ilvesele ja Kasprovile kuulata Euroopa tunnustatud mõttekoja EPC ökonomisti Fabian Zuleegi, Soome Keskkaubanduskoja esimehe Risto Penttilä ning Euroopa komisjoni tippametniku Henrik Hololei arutelu Euroopa finantstulevikust. Redgate Capitali juhatuse liige Veikko Maripuu, Premia Foodsi juhatuse esimees Kuldar Leis, Filteri finantsjuht Rainer Erendi ning Carnegie investeerimispanga esindaja Christer Janson räägivad erinevat liiki finantseerimisvõimaluste kättesaadavusest ettevõtetele tänastel keerulistel aegadel. Ettevõtete restruktureerimise ning investeerimisega tegeleva Reval Capitali partner Mauro Terrinoni ning Ida-Euroopa turgudele keskendunud investeerimisfirma Cicero Capitali juht James Oates räägivad ettevõtete väärtusest ja erinevatest võimalustest selle suurendamiseks.

Kahe konverentsipäeva jooksul on vaatluse all uued edukad ärimudelid, riskide juhtimine tänases ettevõtluskliimas, avaliku sektori äriprojektid, erinevad motivatsioonisüsteemid ning palju muud huvitavat.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles