Ain Seppik otsustas Keskerakonnast lahkuda

Hanneli Rudi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ain Seppik pärast esmaspäevast Keskerakonna juhatuse koosolekut.
Ain Seppik pärast esmaspäevast Keskerakonna juhatuse koosolekut. Foto: Toomas Huik

Staažikas keskerakondlane Ain Seppik on otsustanud Keskerakonnast lahkuda ning ei kavatse ühegi teise parteiga liituda.

«Lähen ära ja ega siin pikka põhjendust ei olegi vaja,» sõnas endine siseminister ja riigikogulane Ain Seppik. Tema taandumise põhjuste leidmiseks soovitas ta kuulata Edgar Savisaare kahte viimast kõnet.

«Eile (erakonna juhatuses – toim.) pidas ta jälle kõne, kus ta ütles, et teil ei ole mõtet siin olla ja tema võim on üle kõige ning ta ei kavatse mitte mingeid järeleandmisi mitte üheski kohas teha,» rääkis poliitik.

«Ma loen, et selliste avalduste puhul on täiesti m õ t t e t u oma aega raisata Edgar Savisaare kiitmisele,» lisas Seppik.

Küsimusele, kas on mõeldav, et mõnel ta erakonnakaaslasel õnnestub ta ümber veenda, tuli kiire vastus «Ei veena. Ma ei ole siin veendav.»

Lahkumisavaldust ei ole Seppik veel kirjutanud, kuna mehe sõnul lubas ta kaaslastele, et ei tee seda kiirustades ning annab neile aega asjade üle järele mõelda.

Seppik kinnitas, et pärast erakonnast lahkumist ei ole tal kavas mõne teise erakonnaga liituda, sest Keskerakonna programm ja ideoloogia sobivad talle. «Ma olengi selline Keski inimene, kes ei taha väga radikaalset parem- ega vasakpoolsust,» selgitas poliitik. «Küsimus on ikkagi erakonna juhis ja isikukultuses, mis on hakanud üha enam juurduma. Erakonnas lihtsalt ei tehta enam poliitikat, vaid tuleb lakkamatult kiita ja kummardada juhti. Mulle see lihtsalt ei sobi,» selgitas ta.

Kuigi ka varem on Keskerakonnast vastuolude tõttu Savisaarega lahkunud mitmed tuntud poliitikud, nagu Liina Tõnisson ja Sven Mikser, siis Seppiku sõnul toona tal mõtet Keskerakonna uks enda tagant kinni panna ei tekkinud.

«See oli teine situatsioon ja ka Edgar Savisaar oli teine,» tõdes Seppik. Poliitiku arvates on Keskerakonna juht viimastel aastatel oluliselt muutnud ning halvemuse poole.

«Ta pere on lagunenud, ta on kõik sillad põletanud. Ta ei mängi enam malet, vaid pigem harrastab nuiaga pähe tagumist ja seda sporti ei taha mina temaga koos teha,» kinnitas Seppik.

Keskerakonna juhatus otsustas eilsel koosolekul visata parteist välja Kalle Laanet. Erakonna maine kahjustamises süüdistatuna samuti juhatuse ees seisnud Rainer Vakra pääses noomitusega.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles