Sarkozy andis Netanyahule lubaduse

Jürgen Tamme
, välisuudiste toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nicolas Sarkozy
Nicolas Sarkozy Foto: SCANPIX

Prantsusmaa president Nicolas Sarkozy kinnitas Iisraeli peaministrile Benjamin Netanyahule, et eile Toulouse´is kohalikku juudi kooli rünnanud tulistaja tuuakse kohtu ette.

«Võid kindel olla Prantsusmaa võimude täies kindlameeluses, et selle argpüksliku ja alatu teo toimepanija peetakse kinni ning tema üle mõistetakse kohut ranguse ja tõsisusega, mida see kuritegu nõuab,» kinnitas Sarkozy Netanyahule saadetud kirjas, milles riigipea avaldas kaastunnet nii Netanyahule kui kogu iisraeli rahvale, vahendas uudisteagentuur AFP.

Seni tabamata kurjategija lasi eile maha nelja- ja viieaastase poisi ning nende isa, 30-aastase rabist õpetaja Jonathan Sandleri, kes tunnistajate sõnul püüdis oma poegi kehaga kaitsta. Surma sai ka kooli direktori seitsmeaastane tütar, kes esialgu viidi raskelt vigastatuna haiglasse.

Kõigil neljal ohvril oli seejuures nii Prantsusmaa kui ka Iisraeli kodakondsus. Täna õhtul toimetatakse nende surnukehad matusteks Iisraeli.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles