Laaneti poolt hääletanud Simson aktsepteerib juhatuse otsust

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aadu Must ja Kadri Simson Keskerakonna juhatuse koosolekule minnes.
Aadu Must ja Kadri Simson Keskerakonna juhatuse koosolekule minnes. Foto: Mihkel Maripuu

Keskerakonna parlamendifraktsiooni juht Kadri Simson aktsepteerib juhatuse seisukohta Kalle Laanet välja heita, kuid ei nõustu sellega.

Simson ütles BNSile, et tagantjärele ta juhatuse enamushäältega vastuvõetud otsust enam ei kommenteeri. Ta kinnitas, et hääletas Laaneti väljaheitmise vastu, aga kuna juhatus otsustas teisiti, siis ta aktsepteerib juhatuse otsust, kuigi sellega ei nõustu.

«Lähtusin eelkõige soovist säilitada riigikogus täiemahuline Keskerakonna fraktsioon. Kui oleks olnud võimalik seada esmaeesmärgiks keskendumine ühisosale, mitte isiklikele vastuoludele, oleks saanud ka üheskoos edasi minna,» tõdes Simson.

«Fraktsioon ei ole kartnud arvamuste erisustest tulenevat diskussiooni, sest me oleme üksteisest lugu pidanud ja austanud diskussioonile järel langetatud enamusotsuseid.»

Ta nentis, et eesmärk tagada fraktsiooni ühtsus on juba kannatada saanud, kuna Laanet teatas fraktsioonist väljaastumisest. «Minu võimuses ei ole ühtegi fraktsiooni liiget jõuga kinni hoida, küll püüan seda teha veenmisega,» lausus ta.

Küsimusele, kas pärast juhatuse otsust on Keskerakonna sees selge, milliseid ja mis vormis arvamusi võib avaldada ilma, et ähvardaks karistada saamise oht, vastas Simson, et juhatuses sõnastas selle aukohtu esimees. «Ehk sellest hetkest, kui avaldused on tehtud teadlikult kellegi solvamiseks või laimamiseks, oleks vajalik nende suhtes arvamus kujundada,» ütles Simson.

Eile Keskerakonnast välja arvatud Kalle Laanet otsustas täna riigikogu Keskerakonna fraktsioonist välja astuda.

Juhatuses hääletasid Laaneti väljaviskamise poolt Edgar Savisaar, Enn Eesmaa, Kalev Kallo, Aadu Must, Toomas Vitsut, Priit Toobal, Jaanus Riibe, Marika Tuus-Laul ning Ester Tuiksoo. Laaneti väljaviskamise vastu olid Kadri Simson, Aivar Riisalu, Deniss Boroditš, Rein Ratas ning Ain Seppik. Erapooletuks jäid Mailis Reps ja Peeter Võsa.

Rainer Vakra sai juhatuselt noomituse ning talle määrati mentoriks Keskerakonna juhatuse liige Kalev Kallo.

Riigikogu Keskerakonna fraktsiooni liikmed Laanet ja Vakra on viimasel ajal avalikult ja korduvalt kritiseerinud mitmesse skandaali sattunud Keskerakonna juhtimisstiili.

Keskerakonna esimees Edgar Savisaar ütles 3. märtsil toimunud Keskerakonna volikogul, et Kalle Laanet ja Rainer Vakra on läinud Keskerakonna sisetülides selgelt üle piiri.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles