Pinged Euroopasse rajatava NATO raketikilbi osas ei kao

Jürgen Tamme
, välisuudiste toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Venemaa president Dmitri  Medvedev.
Venemaa president Dmitri Medvedev. Foto: SCANPIX

Venemaa Föderatsiooni ametist lahkuva presidendi Dmitri Medvedevi kinnitusel peab Venemaa olema valmis vastama Euroopasse rajatavale raketikaitsesüsteemile.

.«Me pole ust sulgenud, korraldame kohtumisi ja räägime sellest oma partneritega,» ütles Medvedev täna RIA Novosti vahendusel Moskvas Venemaa kaitseministeeriumi ametnikele, lisades, et Venemaa peab 2017-2018 aastaks olema valmis «vastuseks», mille täpsemat sisu riigipea ei täpsustanud.

Venemaa on USA eestvedamisel rajatavale raketikilbile vastu seisnud ning nõudnud NATO-lt juriidilist garantiid, et raketikaitsesüsteem pole suunatud Venemaa vastu.

Venemaa kaitseminister Anatoli Serdjukov ütles täna, et Venemaa on valmis oma positsioone selgitama mai alguses Moskvas toimuval rahvusvahelisel kaitsekonverentsil. Samal kuul toimub Ühendriikides Chicagos ka NATO tippkohtumine, kus raketikilbi teema samuti arutlusele tuleb.

Medvedev ähvardas möödunud aasta novembris paigutada riigi lääne- ja lõunaossa, kaasa arvatud Leedu ja Poolaga piirnevasse Kaliningradi oblastisse Iskander-tüüpi raketid, kui lääneriigid ei loobu kavast paigutada raketikilbi osi Ida-Euroopasse.

Praeguseks on Venemaa paigutanud Lääne sõjaväeringkonda Kaliningradi oblastisse oma moodsaimad õhutõrje raketikompleksid S-400 Triumf ning Serdjukovi kinnitusel tegeleb kaitseministeerium ka võimalike teiste sõjalise sammude ettevalmistamisega. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles