Liibüal on lootust Gaddafi luureülem enda kätte saada

Kadri Veermäe
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Abdullah al-Senussi.
Abdullah al-Senussi. Foto: SCANPIX

Mauritaania president lubas täna Liibüale, et riigi nõue saada enda kätte Gaddafi režiimi luureülem päädib positiivse tulemusega, vahendab AFP.

Liibüa asepeaminister Mustafa Abu Shagur kohtus Mauritaania liidri Mohamed Ould Abdel Azizega täna riigi pealinnas Nouakchottis, et arutada eksdiktaatori Muammar Gaddafi luureülema Abdullah al-Senussi Liibüale väljaandmist. Nimelt soovivad mehe üle ise õigust mõista ka Prantsusmaa ja Rahvusvaheline Kriminaalkohus (ICC).

Senussi tabati ööl vastu laupäeva Nouakchotti lennujaamas, kuhu ta oli võltsitud Mali passi kasutades saabunud Casablancast.

«Ta (Senussi) on liibüalane ja Liibüa rahvas tahab teda näha ja kinnitada, et tema üle mõistetakse Liibüas õiglaselt kohtut. Seetõttu hindame kõrgelt presidendi seisukohta, kes lubas meile selles valdkonnas positiivset lahendit,» sõnas Abu Shagur täna ajakirjanikele.

Prantsuse kohus mõistis Senussile tagaselja eluaegse vanglakaristuse, kuna mees oli seotud 170 inimelu nõudnud rünnakuga Prantsuse reisilennuki vastu 1989. aastal.

ICC kuulutas mehe tagaotsitavaks eelmisel aastal, süüdistades teda Gaddafi režiimi vastaste ülestõusjate suhtes sooritatud kuritegudes.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles