Vakra ei kavatse mentorit tähele panna

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rainer Vakra
Rainer Vakra Foto: Peeter Langovits / Postimees

Keskerakondlane Rainer Vakra, kellele erakonna juhatus tegi eile teravate väljaütlemiste eest noomituse ja määras mentori, ütles, et peab seda otsust naeruväärseks ega kavatse seda tähele panna.

Kui eile õhtul erakonna kontorist lahkudes ütles Vakra, et talle mentorit ei määratud ja ta pidas seda algusest peale pigem naljaks, siis täna sai selgeks, et juhatuse otsusega kinnitati talle siiski mentoriks riigikogu liige Kalev Kallo.

«Pean pattu tunnistama, et täna tõesti mitmelt juhatuse liikmelt küsides ei saanud ka nemad aru, kas see võeti otsusest välja või mitte, sest Keskerakonna põhikiri seda ette ei näe,» sõnas täna Vakra Postimehele. Tema sõnul märkisid eilsel arutelul nii Ain Seppik kui teised juriidiliselt haritud inimesed, et juhatusel ei ole sellist õigust määrata mentorit. «Aga kui peasekretär väidab, et see punkt sinna jäi, siis paljudele jäi see arusaamatuks,» lausus Vakra.

«Ma olen täiesti veendunud, et selline peasekretäri määratud hooldaja minule on naeruväärne, ma ei pea seda õigeks. Ma võtan seda huumoriga ja ei pane seda tähele. Ma ei kavatse sellest lähtuvalt ei iseennast ega oma käitumist muuta, jään kindlasti iseendaks,» kinnitas ta.

Oma võimaliku lahkumise kohta Keskerakonnast pole ta veel otsust teinud. «Me lubasime märtsikuu jooksul selle läbi analüüsida, mis edasi saab,» märkis riigikogu liige Vakra.

Keskerakonna peasekretär Priit Toobal kinnitas, et juhatuse eilse otsusega määrati noomituse saanud Vakrale ka mentor. «See on erakonna juhatuses olev vanem kolleeg, kelle poole Vakral tekib võimalus alati murega või küsimusega pöörduda, nõu pidada,» selgitas Toobal mentori mõtet.

Küsimusele, kuidas suhtuda sellesse, et Vakra ise mentori mõttesse halvasti suhtub ega kavatse seda tähele panna, jättis Toobal vastamata: «Kindlasti ei ole tegemist mingisuguse karistusaktsiooniga, pigem ikka hea sõbra ja abilise pakkumisega, koostöö ja üksmeele hoidmisega.»

«See ei tähenda mingit igapäsvast kontrollimist, vaid tõesti on see vanem kolleeg, kelle poole pöörduda,» lisas Toobal, kelle sõnul võis Vakra muidugi ka varem kolleegidega nõu pidada, kuid nüüd on talle soovitatud konkreetset inimest.

Vakra mentoriks määratud Kallo poliitikukarjääri üks kurikuulsamaid episoode pärineb aastast 1999, mil ta riigikogu liikmena Tallinna kesklinnas enam kui kolmepromillises joobes olles oma Volvoga mitu tee ääres seisnud autot  ära mõlkis. Uudist toonase juhtumi kohta loe siit.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles