Kesknoored nõuavad politseilt poliitikute blogide uurimist

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Blogid.
Blogid. Foto: .

Keskerakonna Noortekogu peasekretär Priit Kutser esitas politseile avalduse palvega selgitada välja, kas Marko Mihkelson, Andres Herkel, Mart Laar ja Silver Meikar omasid juriidilisi õigusi kasutada oma blogides viitamata fotosid.

Kesknoorte peasekretär Priit Kutser avaldas lootust, et kui politsei algatab menetluse seoses Savisaare blogi juhtumiga, siis samamoodi algatatakse menetlus ka tema avalduse põhjal.

«Toon välja mõnede peamiste Eesti poliitikute blogid, kus kasutatakse fotosid, millele ei ole blogi autor kuidagi viidanud, seades kahtluse alla, kas fotode kasutamine blogis on ikka korrektne või mitte,» selgitas Kutser. «Palun politseil kontrollida, kas tegemist on piltide väärkasutusega või mitte.»

Nimetatud blogides olevate paljude fotode puhul on jäänud märkimata viited autorlusele ja intellektuaalsele omandile. Seetõttu leiab Kutser, et tegemist võib olla autoriõiguse ja põhiseadusliku riivega, mille menetlemise algatamine kuulub õiguskaitseorganite valdkonda.

Fotopanga Scanpix juht Art Soonets esitas eile Põhja politseiprefektuurile avalduse, küsides seisukohta fotopanga pildi loata kasutamise kohta Keskerakonna esimehe Edgar Savisaare blogis. Täna lisati Savisaare blogis kõnealust fotot sisaldava sissekande alla märgitud viide internetiküljele, kust pilt pärineb. Sellest hoolimata ootab Soonets politseilt blogis kasutatavate fotode kohta õiguslikku hinnangut.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles