Toulouse’i tänavail valitseb hirm, kurbus ja hämmeldus

Kadri Veermäe
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toulouse'is täna toimunud mälestusteenistus pühendati eile tapetud juudi kooli kolmele õpilasele ja õpetajale.
Toulouse'is täna toimunud mälestusteenistus pühendati eile tapetud juudi kooli kolmele õpilasele ja õpetajale. Foto: SCANPIX

Toulouse’i tänavate ääres seisavad poolde masti langetatud lipud, - linnaelanikud leinavad ja on eilsest juudi kooli juures toimunud tulistamisest jätkuvalt šokis.

Vaid veidi üle nädala aja pikkuse perioodi jooksul on kolm jõhkrat tulistamist jätnud maha seitse surnut, kelle hulgas on ka kolm last. Veel kaks inimest võitlevad hetkel oma elu pärast.

Kahes esimese rünnaku käigus võttis tundmatu kurjategija sihile etnilisest vähemusrühmast pärit sõdurit, kolmanda käigus ründas aga juudi kooli õpilasi ja õpetajaid. Prantslased on toimunust hämmelduses, Toulouse’i elanikud aga kardavad tulistaja järgmist käiku.

«Õhus on palju hirmu,» sõnas ajalehe Dépêche du Midi krimireporter Jean Cohadon CNN-le. «Ta on kolm korda juba tapnud, iga korraga aina rohkem ohvreid. Inimesed on hakanud mõtlema, mida ta järgmiseks võib ette võtta,» lisas ta.

Garonne’i jõe kaldal asuv kauni linna elanikud on juhtunust jätkuvalt hämmelduses. «Ma olen end siin alati väga turvaliselt tundnud,» sõnas üks juudi-ameerika päritolu elanik, kes oma nime ei tahtnud avalikustada. «Oleme juhtunust siiani šokeeritud. Me ei suuda seda lihtsalt uskuda, toimunu näib sürreaalne,» lisas ta.

Tulistamised on kohalikud elanikud pannud mõtlema ründaja motiivide üle – kuid ka selle üle, milleks ta üldse võimeline on.

«On ta motiivid lihtsalt rassistlikud? Kas tegemist on kellegagi, kes vähemusi ründab? On see terroristlik rünnak?,» küsis krimireporter Cohadon ja lisas, et kui mees on olnud võimeline juba kolm korda sel kombel ründama, siis mis edasi võib veel juhtuda.

Linnas on tõhustatud turvameetmeid, ka on tugevdatud kontrolli riigis asuvate usulise tähtsusega paikade läheduses. Ka saabus Toulouse’i juurdlust abistama Pariisi politsei terrorismivastane üksus. See aga tähendab, et ametlikult peetakse tapmisi terroristlikuks teoks. Kurjategija viibib jätkuvalt vabaduses.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles