Surnu nimel lepingu sõlminud mees pandi tööle

Madis Filippov
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
ARK.
ARK. Foto: arhiiv

Surnud mehe allkirja võltsides mootorratta müügilepingu sõlminud mees pääseb küll kohtu alt, kuid tal tuleb teha 50 tundi üldkasulikku tööd, kirjutab Saarte Hääl.

Eeluurimisel tuvastati, et mullu 19. detsembril esitas üks mees liiklusregistrisse 5. novembril sõlmitud müügilepingu, mille kohaselt vahetas mootorratas Dnepr omanikku, sõlmitud oli ka vastav leping ja uus omanik soovis mootorratta liiklusregistrisse kanda.

Suur oli aga ametnike üllatus, kui nad avastasid, et lepingule alla kirjutanud rattaomanik on rahvastikuregistri andmetel juba 2004. aastal surnud ja seega ei saanud ta mullu novembris mitte kuidagi lepingut sõlmida.

Kohtueelse menetlusega tuvastati, et 51-aastane mees ostis 2002. aastal mootorratta Dnepr, mille tehniline pass jäi aga endise omaniku nimele.

2011. aasta suvel tekkis mehel aga soov oma mootorratas liiklusregistrisse kanda ning ta asus otsima eelmist omanikku, et sõlmida ametlik müügileping, ent kuna omanik oli surnud, siis otsustas ta teha müügilepingu ise ja võltsis surnud mehe allkirja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles