Putini mõrva plaaninud mehed said süüdistuse

Jürgen Tamme
, välisuudiste toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Arvatav vandenõulane Adam Osmajev, kes uurijate sõnul pidanuks Vladimir Putini tapjad välja õpetama ja Moskvasse edasi saatma.
Arvatav vandenõulane Adam Osmajev, kes uurijate sõnul pidanuks Vladimir Putini tapjad välja õpetama ja Moskvasse edasi saatma. Foto: SCANPIX

Ukraina võimud esitasid möödunud kuul sadamalinnas Odessas kinni peetud kahele isikule ametliku süüdistuse vandenõus Venemaa peaminister Vladimir Putini tapmiseks.

Vene päevalehe Kommersant andmetel on Adam Osmajev ja Ilja Pjanzin oma süüd ka tunnistanud. Väidetavalt andis Putini tapmiseks käsu Venemaa tagaotsituim mees, rahutu Põhja-Kaukaasia mässuliste liider Doku Umarov, vahendas uudisteagentuur RIA Novosti.

Ukraina julgeolekuteenistuse SBU esindaja sõnul esitati Osmajevile ja Pjanziline süüdistus terroristliku rühmituse moodustamise ja terrorirünnaku kavandamise eest.

Väidetava tapmiskatse näol on tegemist vähemalt kuuenda atentaadiga, millest Vene meedia on teatanud alates Putini presidendiks saamisest tosin aastat tagasi. Viimane teadaolev katse olevat aset leidnud 2007. aasta juunis, kui Putin osales piirkondlikul tippkohtumisel Türgi suurimas linnas Istanbulis.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles