Ametiühing ähvardas Jõhvi kaubanduskeskust boikotiga

Hanneli Rudi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viimase streigi aegne plakat.
Viimase streigi aegne plakat. Foto: Ants Liigus / Pärnu Postimees

Kaevurite ja energeetikute ametiühing ähvardas boikoteerida Jõhvis Tsentraali kaubanduskeskust, kui neil tekkisid hoone haldajatega erimeelsused seoses laupäeval toimunud miitinguga.

Kaevurite ja energeetikute ametiühingu juht Vladislav Ponjatovski sõnas, et oli sunnitud laupäeval toimunud miitingu jaoks rentima diiselgeneraatori, kuna kaubanduskeskuse Tsentraal omanik East Capital ei lubanud neil oma võrgust kasutada elektrit, mida oli vaja helivõimenduse jaoks, kirjutab Põhjarannik. «Me oleksime loomulikult elektri eest maksnud, kuid nende esindaja poolt tuli selge ei,» sõnas Ponjatovski.

East Capitali Ida-Viru piirkonnajuht Anneli Mänd sõnas, et ametiühing jäi elektrita nende liidri Ponjatovski agressiivse käitumise pärast. Tema sõnul oli miiting kooskõlastatud küll vallavalitsuses, aga East Capitali, kes on keskväljaku haldaja, sellest ei teavitatud. «Kaks päeva enne tunti meie käest huvi, kust elektrit saab. Kui hakkasin huvi tundma, mida üldse on kavas korraldada ja kas sellest ei peaks meid ka informeerima, tuli Ponjatovskilt vastu räige sõim,» sõnas Mänd.

Ta märkis, et Ponjatovski ähvardas Tsentraali blokeerida. «Kõige tipuks karjus ta mulle, et küll sa, tüdruk, veel nutad,» sõnas Mänd, kelle sõnul oli ta sellisest suhtlemisest sügavalt nördinud ja pöördus seetõttu ka Eesti ametiühingute keskliidu juhi Harri Taliga poole.

Männi sõnul ei olnud pärast sellist kõnelust mingit tahtmist ametiühingule elektrivarustuse osas vastu tulla.
Ponjatovski tunnistas, et tema suhtlemistoon Anneli Männiga muutus ühel hetkel järsuks, kuid samas eitas ta tema solvamist. Mehe sõnul küsis ta, kas keskus soovib, et ametiühinguliikmed hakkaksid boikoteerima seda keskust. «Sõnasin, et kui kõik rentnikud sealt ära lähevad, siis tulete ise põlvili meie juurde paluma. Aga kindlasti ma ei sinatanud teda ega pöördunud tema poole familiaarselt,» väitis Ponjatovski.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles