Kadunud tüdrukut suundus otsima ligi 80 vabatahtlikku

Hanneli Rudi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vabatahtlikud Narva politseimaja juures kogunemas
Vabatahtlikud Narva politseimaja juures kogunemas Foto: Irina Kivimäe/NPA

Täna hommikul kogunes 80 inimest Narva politseijaoskonna juurde, et minna otsima pühapäeval piirilinnas kadunuks jäänud üheksa-aastast tüdrukut.

«Suur osa neist on poisid ja tüdrukud, kes organiseerusid Narva portaali vahendusel,» rääkis Narva politseijaoskonna ülem Sergei Andrejev.

Kui varasematel päevadel otsisid kadunud last vabatahtlikud omapäi, siis nüüd võttis politsei appitõttajad oma hoole alla ja otsing toimub organiseeritult. «Neil on grupivanemad, kes võtavad ühendust, kui midagi leiavad, ja politsei vastutab otsingute eest. Neile anti piirkonnad, mida on vaja kontrollida,» selgitas Andrejev. Ta lisas, et «viimased päevad näitasid, et sellest ei ole abi, kui vabatahtlikud sõidavad politsei taga ja vaatavad, mida politsei teeb».

Kuigi politsei otsib last  Narvast, siis Ida prefektuuri pressiesindaja Jelena Filippova sõnul on ta netist lugenud, et vabatahtlikud otsivad last ka Jõhvis ja Kohtla-Järvel. Sealsed vabatahtlikud Narva politseiga koostööd ei tee.

Kahjuks pole hoolimata senistest otsingutest politseil uut infot lapse saatuse kohta.

Vabatahtlikud kaaluvad vaevatasu maksmist

Kaks päeva on kadunud last otsimas käinud narvalane Vladimir Izotov. Mehe sõnul on vabatahtlikuid eri vanuses, erineva sotsiaalse taustaga. «Häda ühendab inimesi ja praegu näeme, et see on tõesti nii,» sõnas mees ja lisas, et tüdruku otsingud on haaranud kaasa kogu piirilinna.

Eile käis Izotov last otsimas Narva-Jõesuu lähistel, kus räägiti kohalike elanikega. Kui tuli vihje, et kahte väikest tüdrukut nähti Balti elektrijaama lähistel, siis sõitsid vabatahtlikud kohe sinna. Jäljed viisid majani ning vabatahtlikud kutsusid kohale politsei. Last otsitakse lisaks Narvale ka Sillamäelt, Jõhvist, Narva-Jõesuust, kohalikest aianduskoperatiividest ja endistelt tööstusaladelt. «Narvas ei ole enam keldrit, mida ei oleks kolm korda kontrollitud. Nüüd on jäänud ainult eravaldused ja korterid, aga sinna ei tohi ilma omaniku loata sisenda,» sõnas mees.

Kuna praegu pole Izotovi sõnul ei politseil ega otsijatel mingeid juhtlõngu, siis praegu arutatakse ettepanekut koguda raha, et maksta vaevatasu inimesele, kellelt saadud vihje aitaks kindlaks teha lapse asukoha.

Seni pole politsei teada olnud juhust, et last otsivad vabatahtlikud oleks võimalikku kahtlusalust omakohtu korras karistanud. «Politsei paneb siiski kõikidele vabatahtlikult otsingutes osalejatele südamele, et kuskile korteritesse ja majadesse ei ole neil õigust ise siseneda. Plaanidest ise kellegi korterisse sisse minna tuleb loobuda, vajadusel tuleb teada anda kahtlustest politseile. Vastasel juhul on tegemist kuriteoga,» ütles Filippova.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles