Raadio 2 peatoimetajaks saab Henry Kõrvits

Madis Filippov
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Henry Kõrvits
Henry Kõrvits Foto: Annika Erg

Raadio 2 asub Heidy Purga emapuhkuse ajal juhtima Henry Kõrvits, kes on alates 2005. aastast teinud raadiojaamale kaastööd saatejuhina.

Kuulajad kohtuvad temaga ka edaspidi Raadio 2 reedeses hommikuprogrammis «Silmad lahti». Oma praeguse põhikohaga töö Tallinnfilmi juhatajana lõpetab Kõrvits uude ametisse asudes. Raadio 2 peatoimetajana on ta tööl alates 21. maist.

«Raadio 2-l on Eesti muusikamaastiku positiivses arengus tähtis roll ja Heidyl on olnud selles väga suur osa. Raadio 2 jätkab ikka sama joont hoides, aga küllap tuleb ka mõningaid pisemaid muutusi,» ütles Kõrvits. «Tallinnfilm jääb minu lahkudes hea tervise juurde, kus olulisemate tööde hulka kuulub Eesti ühe kvaliteetsema kavaga väärtfilmikino Artise majandamine.»

Purga sõnul on Raadio 2st kujunenud üks suuremaid ja tugevamaid uue muusika toetajaid nii kohalikus kui ka üldisemas tähenduses.

«Muusika tundmine on kahtlemata uue peatoimetaja tugevaid külgi ja Henry viib sujuvalt jaama selles suunas edasi,» rääkis ta. «Usun ka tema värsketesse ideedesse, mida tiimiga üheskoos ellu viia.»

Kõrvits on lõpetanud Gustav Adolfi Gümnaasiumi ja TTÜ Tallinna Kolledži ärijuhtimise eriala. Ta teeb muusikat ansamblitega A-Rühm ja Toe Tag, on iga-aastase Eesti HipHop festivali peakorraldaja ja plaadifirma Legendaarne Records omanik. 2010. aastast alates on töötanud Tallinnfilmi juhatajana.

Raadio 2 eesmärk on lähiaastatel suurendada kuulatavust sihtgrupis 15-29 eluaastat ning populariseerida värsket Eesti muusikat. TNS Emori andmetel kuulas 2011. aastal Raadio 2 nädalas keskmiselt 130 000 inimest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles