Sotsid esitavad riigikogu esimehe kandidaadiks Nestori

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eiki Nestor
Eiki Nestor Foto: Peeter Langovits / Postimees

Sotsiaaldemokraatliku Erakonna fraktsioon seab neljapäeval riigikogu juhatuse valimistel parlamendi esimehe kandidaadina üles Eiki Nestori.

«Riigikogu kuude koosseisu valitud Eiki Nestor on tõeline riigimees, kes tunneb läbi ja lõhki parlamenditöö peensusi ja seadusloome köögipoolt,» põhjendas Sotsiaaldemokraatliku Erakonna esimees Sven Mikser saadikurühma otsust.

«Ta on olnud aastate jooksul paljude mahukate seaduste põhiautoreid. Lisaks on Eiki parlamentaarse demokraatia üks veendunumaid ja, mis seal salata, ka veenvamaid eestkõnelejaid.»

Mikseri sõnul on Nestori selgeks eeliseks see, et ta tõesti tunneb riigikogu kodukorda. «Pean ülioluliseks, et riigikogu esimees omaks põhjalikku komisjonide töö kogemust ja oleks eelnevalt juhtinud komisjoni või fraktsiooni, soovitavalt mõlemaid,» rääkis Mikser.

«Meie senised spiikrid on olnud lugupeetud inimesed, kes parlamenti valituna on kohe haamri kätte saanud. Paratamatult kõlab sel juhul pisut õõnsalt parlamendi esimehe jutt sellest, et seadusandja põhitöö tehakse ära komisjonides.»

Sotsiaaldemokraatide hinnangul vajab riigikogu professionaalsemat ja tasakaalukamat juhtimist.

Sotside fraktsiooni aseesimees Eiki Nestor (58) kuulub parlamenti alates 1992. aastast. Aastatel 1994-1995 töötas Nestor regionaalministri ja aastatel 1999-2002 sotsiaalministrina. 2001. aastal omistati talle Riigivapi V klassi teenetemärk.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles