«Pealtnägija»: kerjamine jõudis internetti

Raul Sulbi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Lennart Rikk

Oksjonikeskkonnas osta.ee oli nädala alguse seisuga üles riputatud mitu kuulutust, kus pered kurdavad oma saatust ja paluvad südantlõhestavate lapsefotode toel abi.

Kui varem on meedia vahendanud suurperede või eriliste terviseprobleemidega laste abipalveid, siis netioksjonil otsivad tuge pealtnäha tavalised terved pered, selgub ETV saates «Pealtnägija».

Skeem kordub – naine väikese lapse või lastega on kodus. Kui isa peres on, siis jäi ta hiljuti töötuks. Ainus allesjäänud elatisallikas on lapsetoetus, millest jätkub hädavaevu söögiks ja soojaks.

Teadaolevalt tegi otsa lahti 19-aastane Viivian oma mehega, kelle kolmekuusele pojale ei jätku pärast üüri ja maksude maksmist isegi mähkmete ja piimasegu tarvis.

«Palun aidake meid, iga kroon loeb. See kõik läheb meie pojale, tema mähkmete, piimasegude ja ravimite peale. Aitäh Teile, kes aitavad :) !!» kirjutas Vivian 24. jaanuaril.

10 päeva jooksul käis tema lehel üle 12 000 inimese, neist pakkumisi tegi ehk siis raha maksis 60. Telefonis kinnitab Vivian «Pealtnägijale», et lahked inimesed saatsid mähkmeid, lastetoitu, riideid ja kandsid kontole raha. Kui palju täpselt, seda ei oska või ei taha ta öelda. Kuid noorpere väitel on see abi ainus, mis neid praegu pinnal hoiab.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles