Mohammed Merah lubab alistuda õhtul

Evelyn Kaldoja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Politseinikud sündmuspaiga juures Toulouse'is.
Politseinikud sündmuspaiga juures Toulouse'is. Foto: SCANPIX

Uudisteagentuuri AFP kohaselt on end Prantsusmaal Toulouse'is korterisse barrikadeerinud Mohammed Merah, keda kahtlustatakse seitsme inimese mahalaskmises, lubanud nüüd, et alistub õhtul hiljem.


Lisaks on saabunud ka teade, et end Al Qaeda liikmeks tituleerinud Merah ütles, et tegutses üksi, ning on kiidelnud sellega, et surus kogu Prantsusmaa põlvili. Samas on ta rääkinud, et sai koolitust Pakistani Al Qaedalt.

Prokuröri sõnul on alžeeria päritolu Prantsuse kodanik omaks võtnud ka kõik kolm tulistamist, milles hukkus kokku kolm dessantväelast, kolm juudikooli õpilast ja üks sama õppeasutuse õpetaja.

Lisaks on laekunud lisainfot Merah’ varasema tabamise kohta Afganistanis. Prokurör Francois Molinsi sõnul pidas ta seal kinni Afganistani politsei, kes andis tabatud Prantsuse kodaniku üle Ameerika Ühendriikide armeele, kes omakorda pani ta esimesele Prantsusmaa poole suundunud lennule.

Molinsi andmeil üritas politsei korduvalt korterisse, kus Merah' viibib, sisse minna, kuid kahtlusalune vastas tulistamisega, mistap korrakaitsjad olid sunnitud tagasi tõmbuma. Kaks politseinikku on saanud viga.

«Mohammed Merah rääkis, et ta kuulus Al Qaedasse. Ta selgitas, et teda õpetas välja Al Qaeda Pakistani-Afganistani piirialal Waziristanis. Ta rääkis oma reisidest välismaale, sealhulgas ajast Afganistanis,» rääkis Molins. Waziristani hõimuala on tuntud kui islamistide tugiala, seal on tugipunktid nii Al Qaedal kui Talibanil.

«Ta ütles, et tal pole enesetapja vaimu ega märtri hinge, ta eelistas tappa ja jääda ellu,» vahendas Molins.

«Ta võtab omaks vastutuse kõige kolme tapmise eest, põhjendades neid palestiinlaste saatuse, Prantsuse välisoperatsioonidega, ennekõike Afganistanis, ning vaidlusega näokatte keelu üle Prantsusmaal,» lisas Molins.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles