ERR.ee: Ilvese sõnul ei valita ordenisaajaid kategooriate kaupa

Erik Henno
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
President Toomas Hendrik Ilves.
President Toomas Hendrik Ilves. Foto: Elmo Riig / Sakala

President Toomas Hendrik Ilves ütles teenetemärkide saajate seas tegevpoliitikute puudumist kommenteerides, et ordenisaajaid ei valita kategooriate, vaid tubliduse järgi.

President annab sel aastal vabariigi aastapäeva eel 97 riiklikku autasu, mis on pea kolm korda vähem, kui mullu, vahendas ERR Uudised «Aktuaalset kaamerat».

«Meie ei tee seda kategooriate kaupa, me teeme tubliduse järgi,» kinnitas Ilves, kelle sõnul on varem antud liiga palju teenetemärke. «Läbi aastate on kurdetud, et on liiga palju antud, nüüd ma tulin sellele palvele vastu.»

Sotsioloog Andrus Saar ei pea poliitikute kui ühe olulise ühiskonnagrupi karmikäelist elimineerimist autasustatute nimekirjast päris õigeks.

Saar ütles, et kuigi presidendi antavate autasude arvu vähendamine tõstab nende väärtust, käib sellega kaasas probleem, et Eestis autasustatakse inimesi üleüldse vähe.

Tema hinnangul võiks nii üleriigilist kui kohalikku tunnustamist olla senisest enam.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles