Töötukassa lubab vajaliku tõendi Soomest välja nõuda aprillis

Hanneli Rudi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Töötus on endiselt kõrge
Töötus on endiselt kõrge Foto: Arvet Mägi/Virumaa Teataja

Soome pensioniametist tõendi saamise venimise tõttu pole töötul saarlasel Tõnul enam raha isegi elutähtsate ravimite ostuks, kuid töötukassa lubab puuduolevat paberit põhjanaabritelt uuesti küsima hakata aga alles aprillis.

Soome pensioniamet (KELA) pole siiani suutnud saata Eesti Töötukassale vajalikke tõendeid kõrgvererõhktõbe põdeva 48-aastase Tõnu Soomes töötamise ja seal maksude maksmise kohta, kirjutab Õhtuleht. «Kaks korda oleme neid küsinud, kui nüüd varsti ei saadeta, siis küsime aprillis uuesti,» ütles töötukassa avalike suhete infospetsialist Nansi Kartanas.

Töötukassa saab meest aidata vaid tõendiga, mille kohaselt pole ta neilt raha saanud ja millega saaks ta minna kohalikku omavalitsusse toetust küsima, kuid Tõnu töötu naine saab töötukassast toetust , mille suurus ületab 11 euroga summa, mis võimaldaks omavalitsusest abi saada.

Ehitaja ametit pidanud Tõnu jäi töötuks möödunud aasta algul ja võttis end kohe töötukassas arvele, vahepeal sai ta Soome tähtajalise lepinguga tööle ja selle lõppedes võttis ta end taas töötuna arvele ning esitas siis töötukassasse nõutavad paberid, töölepingu Soome firmaga ja avalduse hüvitise saamiseks.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles