Piiripunktiülemat kahtlustatakse piirieeskirjade rikkumises

Hanneli Rudi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Narva piiripunktijuht Jaanus Lumiste.
Narva piiripunktijuht Jaanus Lumiste. Foto: Liis Treimann/Postimees

Märtsi algul tabasid maksu- ja tolliameti töötajad piirieeskirjade võimalikult rikkumiselt politsei- ja piirivalveameti Narva piiripunkti ülema enda, kes jättis väidetavalt piiriületuse registreerimata ega naasnud Venemaalt mööda selleks ette nähtud sõidurada.

Maksu- ja tolliameti avalike suhete juht Anne Osvet kinnitas Õhtulehele, et intsident politseiametnikuga Narva piiripunktis oli, kuid ta ei saa seda lähemalt kommenteerida, kuna juhtumi menetlust juhib politsei- ja piirivalveameti sisekontrollibüroo.

Politsei- ja piirivalveameti avalike suhete juhi Martin Luige sõnul uurib PPA sisekontrollibüroo distsiplinaarjuurdluse käigus, kas Narva maanteepiiripunkti juht Jaanus Lumiste eiras märtsi algul ise piiri ületades piiripunktis ja tollitsoonis kehtivaid nõudeid. «Võimalik piirieeskirja rikkumine tuvastati 6. märtsi õhtul, kui Lumiste naasis Vene Föderatsioonist,» täpsustab Luige.

Distsiplinaarjuurdlus peaks lõpule jõudma aprilli esimesel nädalal.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles