Muinsuskaitseamet kutsub korrastama mälestisi

Hanneli Rudi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Teeme Ära talgute stardipakett.
Teeme Ära talgute stardipakett. Foto: Toomas Huik/Postimees

Muinsuskaitseamet kutsub kõiki eestimaalasi osalema 5. mail toimuvatel Teeme Ära talgutel, et korrastada mälestisi ja nende lähiümbrust.

Hooldavat kätt vajavad arheoloogiamälestised, mõisapargid, kirikuaiad, kalmistud ja muud muinsuskaitse all olevad objektid, teatas muinsuskaitseamet.

Muinsuskaitseameti peadirektor Kalev Uustalu sõnul tehti Teeme Ära meeskonnaga ka eelmistel aastatel tõhusat koostööd. Talgute ja neil osalenute arv näitab, et inimestele on ajaloo- ja kultuuripärandi eest hoolitsemine südamelähedane.

Nii korrastati 2009. aastal toimunud talgutel 200 mälestist, 2010. aastal 162 ja 2011. aastal 124 erinevat muinasobjekti.

Ideede saamiseks ja mahukamate tegevuste korraldamisel julgustab Muinsuskaitseamet inimesi ühendust võtma oma maakonna vaneminspektoriga, kelle koordinaadid asuvad ameti kodulehel. Inspektorid saavad anda soovitusi maakonnas ka kõige nukramas seisus olevate kultuuriväärtuslike paikade korrastamiseks.

Talgutele saab registreerida Teeme Ära kodulehel.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles