Riigikogu juhatus jätkab samas koosseisus

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Toomas Huik / Postimees

Riigikogu valis täna endale juhatust, esimeheks valiti tagasi Ene Ergma (IRL), aseesimeestena jätkavad Laine Randjärv (Reformierakond) ja Jüri Ratas (Keskerakond).

Ene Ergmale anti hääletusel 53 häält. Tema vastaskandidaat, Sotsiaaldemokraatliku Erakonna liige Eiki Nestor, kes on riigikogu liige olnud kõigis koosseisudes alates Eesti taasiseseisvumise järel riigikogu loomisest, kogus 42 häält.

Üks hääletamissedel on kehtetu, sest seal ei olnud risti tehtud kumbagi lahtrisse. Kokku osales valimisel 96 parlamendiliiget.

Ergma tänas kõiki, kes tema poolt hääletasid ning tänas ka oma vastaskandidaati Eiki Nestorit: «Mul on ainult 17 aastat, tema juba 20 aastat riigikogus,» märkis Ergma.

Seejärel valiti riigikogu juhatusse aseesimehed, kandidaatidena seati üles praegused aseesimehed Laine Randjärv (Reformierakond) ja Jüri Ratas (Keskerakond).

Randjärve poolt anti 49 ja Ratase poolt 45 häält. Kolm sedelit tunnistas valimiskomisjon kehtetuks, sest ühel ei olnud märgistatud kumbagi lahtrit ning kahel olid täidetud mõlemad lahtrid. Valimistel osales 97 riigikogu liiget.

Seega sai Laine Randjärv riigikogu esimeseks aseesimeheks ning Ratas teiseks aseesimeheks.

Nii riigikogu esimehe kui aseesimeeste volitused algasid kohe pärast valimistulemuste teatavakstegemist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles