Kohus mõistis naabrinaise surnuks peksnud joomakaaslased vangi

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Viru maakohus tunnistas Kohtla-Järvel mullu kevadel eaka naabrinaise omakasu motiivil surnuks pesknud naise ja mehe pikaks ajaks vangi.

Viru maakohus tunnistas Vladimir Udini (49) ja Nelja Vaštšuki (46) süüdi eaka naabrinaise tapmises piinaval ja julmal viisil ning omakasu motiivil ning mõistis Udini mõistis vangi 16 aastaks, Vaštšuki teistkordse tapmise tõttu 18 aastaks.

Süüdistuse järgi peksid Udinit ja Vaštšuk mullu 26. märtsil Kohtla-Järvel asuvas korteris alkoholi tarbides surnuks oma 81-aastase naabrinaise, kes keeldus neile raha andmast.

Kui Udin oli vahi all juba mullu 27. märtsist alates, siis Udin võeti vahi alla kohtusaalis ning tema karistusaja alguseks loetakse tänane päev.

Udinilt ja Vaštšukilt mõisteti välja ka sundraha ning kriminaalmenetluse kulud, samuti solidaarselt ekspertiisitasud ja tsiviilhagi.

Kohtuotsusele saab esitada apellatsiooni.

Kriminaalasja arutati üldmenetluse korras. Kohtuvaidlustes palus prokurör mõista Udinile 16 aastat ja Vaštšukile 18 aastat vangistust, kaitsjad palusid Udini karistust vähendada ja Vaštšuki õigeks mõista.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles