Cheney: Obama poliitika kutsub esile hukatuslikud rünnakud

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ameerika Ühendriikide endine asepresident Dick Cheney.
Ameerika Ühendriikide endine asepresident Dick Cheney. Foto: AP / Scanpix

USA endine asepresident Dick Cheney hoiatas eile antud usutluses, et uue presidendi Barack Obama terroritõrjepoliitika võib kutsuda esile hukatuslikud tuuma- või biorünnakud Ühendriikidele.

Cheney ütles esimeses usutluses pärast ametist lahkumist Politicole, et Obama hakkab kahetsema lubadust sulgeda Guantanamo vangilaager ja lõpetada terroris kahtlustatavate ülekuulamine meetoditel, mis ei erinenud kuigivõrd piinamisest.

«Need on kurjad inimesed. Ja me ei võida seda lahingut teist põske ette pöörates,» hoiatas endine asepresident.

Tema sõnul oleks suurimaks ohuks USA-le, kui äärmuslased suudaksid mõne Ühendriikide linna südames «tuumarelva või mõne bioloogilise toimeaine valla päästa».

«See tooks kaasa võib-olla sadade tuhandete inimeste surma ja see oleks just see, mille eest kaitsmisele on põrgu moodi aega raisatud.»

«Minu arvates on säärane katse ülimalt tõenäoline,» ütles Cheney ja lisas, et õnnestumine sõltub sellest, kas USA säilitab poliitika, mis «on võimaldanud meil tõrjuda 11. septembrist alates kõik katsed korraldada suure ohvrite arvuga rünnakuid Ühendriikide vastu».

Nii eelmine president George W. Bush kui tema asepresident asusid juba ametiaja viimastel päevadel õigustama administratsiooni «terrorisõja» samme, kinnitades, et tänu neile võis rahvas end turvaliselt tunda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles