Ansip: kui maanteeamet saab lubada lõbureise, siis järelikult on veel kärpimisruumi

Oliver Kund
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andrus Ansip
Andrus Ansip Foto: Stanislav Moshkov

Peaminister Andrus Ansip ütles tänasel valitsuse pressikonverentsil maanteeameti lõbureise kommenteerides, et ta ei mõista, kuidas saab riigiamet pärast korduvaid eelarvekärpeid endale lubada riigi rahadega prassimist.

«Võib-olla see tuleneb minu piiratusest, aga ma ei saa aru, miks viis Eesti ametnikku peaks minema riigi raha eest kuhugi Genfi autosid vaatama. See, mis sellele järgnes, ei mahu mulle üldse pähe. Ka maanteeameti teine reis – milleks peaks Eesti Vabariigi ametnikud minema välismaale selleks, et arutada seal kohalikke Eesti probleeme?» arutles peaminister.

«Ma olen üllatunud, et maanteeametil jagub endiselt raha Genfi näituse jaoks pärast kõiki neid kärpimisi - järelikult on veel kärpimisruumi,» leidis Ansip.

Peaministri sõnul kiidab ta heaks maanteeameti juhi Tamur Tsäkko otsuse esitada majandusminister Juhan Partsile lahkumisavaldus. «Kõigepealt tuleb ametkondlik juurdlus kindlasti lõpule viia ja Tsäkko lahkumine ei peaks seda juurdlust peatama,» ütles peaminister.

Teisipäeval tuli avalikuks, et maanteeameti peadirektor Tamur Tsäkko käis koos nelja kolleegiga märtsi keskel lähetuses Šveitsis, kus veedeti muu hulgas aega suusatades ja autonäitust külastades. Kuigi suusatamas käidi vabal ajal, tuli raha hotellis peatumise ja lennupiletite eest täielikult maanteeameti eelarvest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles