Tarand: kummaline, et riigikogu ei saa olla eetikakoodeksi autor

Oliver Kund
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andres Tarand.
Andres Tarand. Foto: Tairo Lutter / SL Õhtuleht

Endine riigikogu ja europarlamendi liige Andres Tarand (SDE) ütles Vikerraadio saatele Uudis+, et peab kummaliseks väidet, et riigikogu ei saa olla oma eetikakoodeksi autor.

«Kui eetika oleks igaühes vajalikul määral olemas, siis sellist küsimust ei saaks tekkida, sest neid on väga lihtne sõnastada ja neid on kirjutatud maailmas küll ja küll,» vahendas ERRi uudisteportaal Tarandi sõnu.

Eetikakoodeksi kirjalik olemasolu tähendab Tarandi sõnul seda, et väga ebaeetilistel juhtudel on võimalik sellele viidata. «See väide, et nagunii on seadused, viitab just sellele nõrkusele, miks teda ilmselt tõesti seal vaja on - seadus ei reguleeri südametunnistust.»

Eestis võiks Tarandi hinnangul rohkem rõhuda riigikoguga liitumisel antavale vandele ja koodeksis võiks olla selline punkt, et riigikogu liikmel tuleks säilitada iseseisev mõtlemine.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles