Neiusid netipornot tegema sundinu pääseb karistuseta

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Caro / Scanpix

Kergeusklikud plikad sattusid netiperverdi küüsi, kuid politsei ei sekku, sest alastipildi tegemisele sundimine pole kuritegu.

16-aastased Jolanda ja Greta sattusid räige väljapressimise ohvriks, kui MSNis pesumodellile tulusat tööotsa pakkunud profifotograafina esinenu nõudis tüdrukutelt üha uutes poosides alastipilte, ähvardades pildid netti riputada ja kooli juhtkonnale teatada, kirjutab Eesti Ekspress.

End võrku mässinud tüdrukutel polnud abi ka politseile teatamisest, sest sealt öeldi, et kuriteo koosseis puudub, saidid on Venemaa omad, pildid on erootilist laadi ning ohver üle 14-aastane.

«Me oleme muidugi väikesed inimesed ja riigi mastaabis see ehk ei olegi mingi tragöödia, aga miks on meil kuriteo koosseis alles siis, kui ohvriks sattunud laps endalt elu võtab?» küsib Jolanda ema Veera õnnetult.

«Me saame ema murest ja paanikast aru, aga politsei ja prokuratuur ei saa teha tööd, mida peavad tegema vanemad ja pered,» pareerib Põhja prefektuuri kriminaalosakonna juht Priit Pärkna.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles