Le Pen: islamiäärmuslased hõivavad Prantsusmaa eeslinnad

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Marine Le Pen koos isa Jean-Marie Le Peniga Prantsusmaa hümni laulmas.
Marine Le Pen koos isa Jean-Marie Le Peniga Prantsusmaa hümni laulmas. Foto: SCANPIX

Paremäärmuslaste presidendikandidaat Marine Le Pen süüdistas neljapäeval Prantsuse valitsust eeslinnade islamiäärmuslastele loovutamises ja nõudis, et valimisteni jäänud nädalatel keskendutaks rohkem julgeolekupuudustele.

Valimiseelsetes arvamusküsitlustes kolmandal positsioonil olev Le Pen tuli süüdistustega välja seoses tulistamisega Toulouse'is, kus alžeeria päritolu Prantsuse kodanikust islamist Mohamed Merah lasi maha kolm juudi kooli õpilast, rabi ja kolm sõjaväelast. Tulistaja tapeti neljapäeval politseihaarangu käigus.

«Valitsus kardab,» kuulutas immigrantidevastase Rahvusrinde liider. «Olen rääkinud seda juba 10 aastat. Terved linnaosad on islamifundamentalistide käes, ja ma ütlen täna jälle, et ohtu on alahinnatud,» ütles populistlik poliitik raadiojaamale France Info.

«Prantsuse rahvale koidab tegelikkus, et ühiskondlik ja kodanike rahu on paljudesse linnaosadesse sisse ostetud ja selle hinnaks on (fundamentalistlike) võrgustike arenemine,» lisas Le Pen, kelle sõnul on Prantsusmaal tuhandeid islamiäärmuslasi.

Poliitik süüdistas julgeolekuteenistusi, et nood Merah'd õigel ajal kätte ei saanud, ehkki tegemist oli korduvalt vahistatud mehega, kes kiitles Al-Qaeda huvides töötamisega.

«Nad pidanuks jälgima seda rohelist fašismi, mis meie riigis areneb,» ütles Le Pen.

Prantsusmaal, kus elab üle 65 miljoni inimese, on Euroopa suurim moslemi- ja juudikogukond. Moslemeid on viis miljonit, juute natuke üle 600 000.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles