Info kadunud tüdruku tundmatusse autosse istumise kohta osutus valeks

Oliver Kund
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Peeter Langovits

Politsei loobus esialgsest versioonist, mille kohaselt istus möödunud nädalal Narvas kadunuks jäänud üheksa-aastane Varvara Ivanova tundmatusse autosse.

Viru ringkonnaprokuratuuri pressiesindaja Mari Luugi sõnul pärines info, nagu oleks Varvara istunud 18. märtsi õhtul kella 19.30 ajal Narvas 26. juuli tänaval jäähalli juures tumedat värvi sõiduautosse, ühelt 10-aastaselt poisilt.

«Täiendaval ülekuulamisel sai kinnitust, et see alaealine laps, kes väitis, et nägi Varvarat autosse istumas, võttis nüüd oma sõnad tagasi. Vaadati läbi ka kõik videolindid, mis olid selles jäähalli piirkonnas, kus ta oleks pidanud autosse istuma ja sealt samamoodi ei leitud mitte midagi,» ütles Luuk.

Videotelt ei ilmne, et tüdruk oleks kadumise ajal üldse jäähalli piirkonnas viibinud.

Vihje andnud poiss on Varvara koolikaaslane ja tundis tüdrukut isiklikult. Prokuratuuri hinnangul on vihje ära langemine loomulik. «Ta on ju laps, lapsed on alati sellised, et võivad eksida kuupäevades ja detailides.»

Prokuratuuri pressiesindaja sõnul on vabatahtlike ulatuslikud otsingud olnud politseile suureks abiks. «On ilmselge, et vabatahtlikest on olnud abi. Politseil ei ole piisavalt jõudusid, et korraldada ise maastikuotsinguid. Politsei on andnud neile suunised, kust otsida ja mida üle vaadata, selleks on terve Narva linn ja Narva äärealad.»

Täna laiendatakse otsinguala lisaks Narvale ka Jõhvi ja Kohtla-Järve linnadesse ja lähipiirkondadesse. «Kadumise esimestel päevadel laekus vihjeid, et teda olla nähtud Jõhvis,» põhjendas Luuk.

Ida prefektuuri pressiesindaja Jelena Filippova sõnul kogunes kella kümneks hommikul Jõhvi politseijaoskonda 70-80 vabatahtlikku, kes asuvad politsei soovituste järgi läbi otsima Jõhvi ja Kohtla-Järve linnasid ja lähipiirkonda.

Vabatahtlikele on teada Varvara tundemärgid ning nende ülesandeks on rääkida inimestega, bussijuhtidega ja kontrollida maastikku. Otsingud kestavad pimeda saabumiseni ja jätkuvad ka homme.

Vihje, nagu oleks Varvarat nähtud Jõhvi linnas koos võõra naisterahvaga, on kontrollimisel. Samuti uuritakse, kas vabatahtlike leitud mobiiltelefoni Samsung aku võib pärineda tüdruku telefonist. Kust aku leiti, politsei ei avalda.

Politsei jätkab võimalike tunnistajate otsimist, kes võisid tüdrukut tema kadumise õhtul näha.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles