Galerii: kaitseväe juhataja kohtus Eesti sõduritega

Mirjam Mäekivi
, uudistetoimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Afganistanis viibiv kaitseväe juhataja brigaadikindral Riho Terras kohtus eile ja täna Helmandi provintsis teenivate Eesti sõdurite, allohvitseride ja ohvitseridega.

Terras külastas patrullbaasi Wahid ja kontrollpunkte ning tutvus põhjalikult Eesti sõdurite teenistusega Nad-e-Ali piirkonnas. Eile osales Eesti jalaväekompanii Estcoy-13 pataljoni lahingugrupi operatsioonil.

Šoti rügemendi 3. pataljoni lahingugrupi, mille koosseisus Estcoy-13 võitleb, ülem kolonelleitnant Ed Fenton andis brigaadikindral Terrasele ülevaate olukorrast tulises Nad-e-Ali piirkonnas.

«Olete teeninud Eesti riiki ja rahvast hästi,» ütles brigaadikindral Terras patrullbaasis Wahid Eesti sõduritele. Terras lisas, et Nad-e-Ali piirkonna elanike hulgas tehtud avaliku arvamuse uuringu kohaselt on elanike turvatunne viimase pooleteise aasta jooksul oluliselt tõusnud ja elanikud pöörduvad küladesse tagasi.

Praegu teenivad Afganistanis Helmandi provintsis jalaväekompanii Estcoy-13, rahvuslik logistiline toetuselement NSE-12 ja staabiohvitserid. Estcoy-13 ülesanne Afganistanis Helmandi provintsis on tagada kohaliku elanikkonna julgeolek ning soodustada arengu- ja ülesehitustöid oma vastutusalal Nad-e-Ali piirkonnas, kus kompanii mehitab patrullbaasi Wahid ning selle läheduses asuvaid kontrollpunkte. Kabulis teenib sõjaväepolitsei lähikaitsemeeskond.

Eesti kaitseväelased osalevad NATO juhitud rahvusvaheliste julgeolekujõudude operatsioonil Afganistanis alates 2003. aastast.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles