Saaremaa piirkonna juhatus lahkub Keskerakonnast

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Keskerakonna Saaremaa piirkonna juhatuse koosolekul selgus, et Kalle Laaneti parteist väljaheitmine tõi kaasa 29 Saaremaa keskerakondlase lahkumise.

Erakonna peasekretär Priit Toobal ütles, et käis reedel koos Kalle Klandorfiga Saaremaa piirkonna juhatuse koosolekul, et vajadusel selgitada Keskerakonna juhatuse 19. märtsi otsuseid.

«Pealinna tulin tagasi 29 Saaremaa piirkonna lahkumisavaldusega. Kõik lahkumissoovid rahuldatakse ja kedagi jõuga ümber veenma ei hakata,» kinnitas Toobal.

Ta nimetas kurvaks seda, et erakonna liikmed Laaneti väljaheitmise pärast parteist välja astuvad ning rõhutas, et erakonna programm ega maailmavaade, mille pärast inimesed parteisse astusid, pole muutunud.

Erakonna Saaremaa piirkonna juhatuse senine aseesimees Aivar Aru ütles Postimehele, et elu läheb edasi ka Keskerakonda kuulumata ja tema plaanib poliitikast vabana kevadet ja suve nautida.

Aru sõnul pole 29 inimese parteist lahkumine otseselt Laaneti väljaheitmise tagajärg. «Eks see kõik on pikalt vindunud, pigem üks asi on viinud teiseni. Oleme Saaremaa piirkonnaga need asjad korduvalt välja öelnud ja Kalle (Laanet – toim.) oli rohkem meie eestkõneleja,» ütles Aru.

Keskerakonna suurimate puudustena tõi ta välja juhtimisstiili ja partei liigse Tallinna-kesksuse, millega kaasneb teiste piirkondade ära unustamine.

Aru kinnitas, et erakonnast astus välja pea kogu Saaremaa piirkonna senine juhatus, 11 liikmest 10.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles