Kuressaare linnusevallide ehitusel tuleb tempot tõsta

Madis Filippov
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kuressaare linnus.
Kuressaare linnus. Foto: Egert Kamenik

Läinud aastal alustatud ehitustöödel tuleb Saaremaa muuseumi direktori Endel Püüa sõnul tänavu tempot tõsta, et kõik tähtajaks valmis saaks, kirjutab Saarte Hääl.

«Ehitustööd lähevad edasi ja tempo peab isegi tõusma, muidu me seda kõike 2015. aasta keskpaigaks valmis ei saa,» tunnistas Endel Püüa Kadi raadio «Keskpäevatunnis».

Tema sõnul on rõõmustav, et Kuressaare lossihoovi peasissekäigu ees läinud aasta lõpul osaliselt varisenud tammi asjus on linnavalitsusega kokkuleppele jõutud.

«Asemele tuleb 25-tonnise kandejõuga sild ja praeguste plaanide järgi peab see käidavaks saama vähemalt ooperipäevadeks,» tähendas Püüa.

Püüa rääkis, et raha taha ehitustööd jääda ei tohiks, kuid selliste restaureerimis- ja konserveerimistööde juures võib ilmneda üht-teist ettenägematut – nii kui kopa maasse lööd, on sealt midagi näha, mille tõttu tuleb asjad teisiti teha, kui projektis ette nähtud.

Saaremaa Muuseum teeb alates 2010. aastast viie aasta jooksul Kuressaare kindluse juures Euroopa Regionaalarengu Fondi toetusel arendus- ja konserveerimistöid 3 834 698 miljoni euro (60 miljoni krooni) eest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles