Ansip: kärped peavad kõiki puudutama

Sirje Niitra
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rahandusminister Ivari Padar ja peaminister Andrus Ansip tänasel pressikonverentsil.
Rahandusminister Ivari Padar ja peaminister Andrus Ansip tänasel pressikonverentsil. Foto: Mihkel Maripuu

Peaminister Andrus Ansip ütles tänasel valitsuse pressikonverentsil, et ei pea võimalikuks väga suurte muudatuste tegemist võimuliidu kokkulepitud eelarvekärbetes ja et kärped peavad puudutama kõiki eluvaldkondi.


Peaminister pidas oluliseks, et kärped oleksid jaotatud ühtlaselt kõigi ühiskonnakihtide vahel, et ei toimuks liiga valusat lööki mõnele inimestegrupile.

Kõige suuremaks kokkuhoiukohaks pidas Ansip palga- ja personalikulude kärpimist.

«Oleme juba praegu kokku leppinud, et kolm protsenti tegevuskuludest jäetakse reservi. Sellele lisandub seitse 7 protsenti personalikulusid. See seitse protsenti peaks olema läbiv nii otse valitsuselt palka saavate kui kohalike omavalitsuste palgal olevate isikute suhtes,» rääkis ta. Samuti puudutab see riigile kuuluvata ettevõtete töötajaid.

Otsuse kohta lapsetoetusi mitte vähendada ütles Ansip, et see aasta võiks olla üle pika aja esimene aasta, mil iive võiks muutuda positiivseks. «Võime kõike Eestisse sisse osta Hongkongist või Hiinast, aga lapsed peavad ikka Eesti emad ise sünnitama. Me ei tohi teha midagi niisugust, mis võiks iibele halvasti mõjuda,» selgitas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles