Õpetajate palga saatus selgub õhtul

Alo Raun
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Haridusminister Tõnis Lukase sõnul pannakse täna pärastlõunal täpsemalt paika, kas ja kui palju langetavad eelarvekärped õpetajate palka.


Lukas ütles, et kui kõigi riigieelarvest raha saavate asutuste palgafondi kärbitakse kokku kümnendiku, siis õpetajatest jääb see 10 protsenti kaugele.

«10 protsendi võrra õpetajate palka kindlasti ei vähendata,» rääkis Lukas valitsuse pressikonverentsil.

Meenutades, et kümme protsenti koosneb juba aasta lõpus külmutatud kolmest ja nüüd lisandunud seitsmest protsendist, lisas peaminister Andrus Ansip, et haridusministeerium on oma kolm protsenti kokku hoidnud muudest vahenditest.

«Jutt käib praegu seitsmest protsendist. Kas see seitse protsenti kanaliseerub otse palga vähendamisse või mitte, see on ministeeriumi arutada.»

Isamaa ja Res Publica Liitu kuuluv Lukas märkis ka, et tema erakond rõõmustab enim, et eelarvekärbe ei puuduta lapsi ja peresid.

«IRLi jaoks on kärpejärgse olukorra kõige parem sõnum see, et lapsi ja peresid kärbe ei puuduta,» rääkis Lukas. «Haridusministrina on põhjust rõhutada, et pärast järjekordset kärbet tõuseb eelarves hariduse ja teaduse osakaal.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles