Rahvaliit muutub Eesti Konservatiivseks Rahvaerakonnaks

Raul Sulbi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rahvaliit.
Rahvaliit. Foto: : kollaaž Katri Karing

Eestimaa Rahvaliit otsustas tänasel kongressil Põltsamaal muuta erakonna nime Eesti Konservatiivseks Rahvaerakonnaks (EKRE), ühineda Eesti Rahvusliku Liikumisega ning valida esimeheks tagasi Margo Miljandi.

Rahvaliidu kongress otsustas, et hakkab kandma nime Eesti Konservatiivne Rahvaerakond, seda pooldas oma sõnavõtus ka erakonna auesimees president Arnold Rüütel, vahendasid rahvusringhäälingu raadiouudised.

Selle nimekuju oli varem heaks kiitnud Rahvaliidu volikogu.

Partei Tartu linnaorganisatsioon soovitas veel nime Eesti Rahvaerakond, aga see ei leidnud kongressi delegaatide toetust.

Kongress kiitis heaks Eesti Rahvusliku Liikumise ühinemise Rahvaliiduga. Heakskiidu sai ka uus põhikiri, täpsustati erakonna programmi.

Erakonna esimeheks valiti seni Rahvaliitu juhtinud Margo Miljand, aseesimeheks Rahvusliku Liikumise senine juht Aivar Koitla, teatas EKRE pressiesindaja.

Esialgu esitati esimehekandidaatideks ka Henn Põlluaas ja Mart Helme, kuid nad taandasid oma kandidatuuri. Helme lubas siiski kandideerida erakonna juhatusse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles