Toulouse´i tulistaja vend tunneb uhkust

Jürgen Tamme
, välisuudiste toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toulouse´is asuva juudi kooli juures toimunud tulistamine vapustas prantslasi.
Toulouse´is asuva juudi kooli juures toimunud tulistamine vapustas prantslasi. Foto: SCANPIX

Prantsuse politsei teatel ütles Abdelkader Merah uurijatele, et tunneb oma seitse inimest tapnud venna Mohamed Merah´ tegude üle uhkust.

Abdelkader Merah toimetati koos oma sõbratariga täna Pariisi, kus neid kuulavad üle terrorismivastase politsei töötajad. Mehe sõnul ei teadnud ta kolme sõduri, kolme juudi lapse ja nende rabi mahalaskmise üles tunnistanud venna plaanidest aga midagi, vahendas uudisteagentuur AFP.

Küll aga tunnistas Abdelkader Merah, et aitas üleeile Edela-Prantsusmaal Toulouse´is 32 tundi kestnud haarangu järel maha lastud vennal varastada mootorratast, mida Mohamed Merah pärast tulistamisi sündmuspaigalt põgenemiseks kasutas.

Politseinike sõnul on 29-aastane Abdelkader Merah aga islamiradikaal ning tema autost leidsid politseinikud piiramise käigus ka lõhkeainet.

Mohamed Merah´ sõnul soovis ta rünnakutega kätte maksta palestiina laste tapmise eest ja Prantsusmaa sõjalise sekkumise eest Afganistanis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles