Tallinnas korteripõlengust päästetud mees suri haiglas

Madis Filippov
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Päästjad.
Päästjad. Foto: Kristjan Teedema

Tallinnas päästsid Nõmme päästjad reede õhtul korteritulekahjust põleva sigaretiga magama jäänud pensioniealise mehe, kes suri laupäeva lõuna ajal haiglas. Esialgsel hinnangul jäi mees diivanvoodil suitsetades magama.

Reedel pool üheksa õhtul sai häirekeskus väljakutse Mustamäele, kus Kadaka tee viiekorruselise elamu ühetoalisest korterist tuli suitsu. Helistaja kahtlustas, et korteris viibib inimene.

Nõmme komando päästjad sisenesid suitsusesse korterisse, leidsid sealt kannatanu ja toimetasid ta meedikuteni. Kella üheksaks oli tulekahju kustutatud. Kiirabi viis kannatanu Tallinna Mustamäe haiglasse intensiivravile, kus ta hiljem suri.

Päästeameti Põhja päästekeskuse valvemenetleja esialgsel hinnangul viitasid sündmuskohal tõendid sellele, et kannatanu ise põhjustas voodis suitsetades tulekahju. Suitsuandur ei saanud magavat meest põlengust teavitada, sest suitsuandurit korteris ei olnud. Päästeamet tuletab meelde, et töökorras suitsuandur peab eluruumides olema.

Hooletu siseruumides suitsetamine seab ohtu nii suitsetaja kui kaaselanikud. Tänavu on hukkunutega tulekahjusid toimunud kokku 20, neis on hukkunud 21 ja viga saanud kaheksa inimest. Enamik neist põlengutest sai alguse hooletust suitsetamisest, eluruumides puudusid ka suitsuandurid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles