New Delhis käivad ettevalmistused Eesti saatkonna avamiseks

Madis Filippov
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
India lipp
India lipp Foto: SCANPIX

Kolm nädalat tagasi sõitis Indiasse Eesti saatkonna avamiseks ettevalmistusi tegema ajutine asjur Margus Särglepp ning esialgse kava kohaselt loodetakse saatkond avada käesoleva aasta sügisel, vahendab ERR Uudised.

Särglepp ütles, et saatkonna avamise ettevalmistamine näeb ette mitmeid tegevusi ning tihedat suhtlemist India välisministeeriumiga.

«Praktilise poole pealt tuleb tegeleda saatkonnale alaliste pindade otsimisega, mis miljardiriigi pealinnas esitab omad väljakutsed, kuid usaldusväärsete koostööpartnerite abi ja EL-i liikmesriikide igakülgse toega on see tegevus seni kulgenud suuremate takistusteta,» sõnas ta.

Lisaks saatkonna arvamisele Indias sellel aastal kaalub välisminiteerium lähiaastatel esinduse avamist näiteks Brasiilias, Tais ja Lääne-Balkanil.

Postimehe andmetel müüs Eesti hiljuti maha Taani pealinnas asuva saatkonna hoone, järgmisena läheb müüki Ukrainas Kiievis asuv saatkond.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles