Ohtlike jääolude tõttu piiratakse järvedel liikumist

Madis Filippov
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tänasest ei tohi enam Peipsi järvele minna.
Tänasest ei tohi enam Peipsi järvele minna. Foto: Postimees/Scanpix

Jääolude kiiresti ohtlikuks muutumise tõttu keelatakse ja piiratakse liiklemist Peipsi, Pihkva ja Lämmijärve jääl.

Alates 26. märtsist keelatakse ja piiratakse seoses jääolude kiiresti ohtlikuks muutumisega liiklemist Peipsi, Pihkva ja Lämmijärve jääl.

Pihkva ja Lämmijärve järve jääle keelatakse väljumine mistahes transpordivahenditega ja jalgsi. Peipsi järve jääle võivad minna ainult maastikusõidukid ja isevalmistatud «karakatid». Teistel transpordivahenditel on jääleminek keelatud. Ka jalgsi võib veel jääle minna.

«Piirivalvekordonites hinnatakse kriitiliselt jääolusid ning kehtestatud keeldude ja jääolude kohta saavad järvele registreerijad infot piirivalvekordonitest,» rääkis Lõuna prefektuuri piiriturvalisuse talituse piirivalvekapten Mati Mikson. «Jääolud on tõesti kiiresti halvenenud ja näiteks laupäeval registreeriti mitu ohtlikku juhtumit.»

Ta lisas, et Peipsi järvel Mustvee lähedal umbes saja meetri kaugusel kaldast vajus auto läbi jää, kuid see õnnestus hiljem kaldale tõmmata.

«Laupäeva lõuna paiku teatati, et Jõepera traaversil sõitis mootorkelk jääprakku ja vajus aeglaselt läbi jää,» rääkis Mikson. «Õhtul teatati Peipsiääre vallast Kasepää alevikust, et 50 meetri kaugusel kaldast on auto läbi jää vajunud. Õnneks ei olnud nendes juhtumites kannatanuid.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles