Uus-Meremaa minister nimetas Soomet harimatute mõrtsukate maaks

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Gerry Brownlee
Gerry Brownlee Foto: Wikipedia.org

Uus-Meremaa transpordiminister lausus oma riigi parlamendis karme sõnu Soome kohta, nimetades seda harimatute ja töötute mõrtsukate maaks, vahendas ajaleht New Zealand Herald.

Minister Gerry Brownlee sõimuvalingu põhjustas opositsiooni soovitus võtta majandusasjades eeskuju Soomest. Brownlee sõnul ei tule see kõne allagi, sest Soome suudab hädavaevu oma rahvast toita.

«Soome tööpuudus on hullem kui meil, kasv on väiksem kui meil, ta suudab hädavaevu oma elanikke toita, isikuvastaste kuritegude hulk on masendav, inimesed ei saa haridust ja naisi seal ka ei austata,» luges Brownlee ette kõik halva, mida ta Soome kohta teab.

Soome Canberra saatkonna esindaja Juha Parikka ütles, et Soome uurib Uus-Meremaa ministri avaldust. «Püüame välja selgitada, kas selle taga on midagi muud või on küsimus lihtsalt poliitilises väitluses juhtunud liialdusega. Uus-Meremaa parlamendis on värvikas ja julge sõnakasutus tavaline.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles