Kübarsepp: erakonna moodustamine ei saa olla eesmärk omaette

Raul Sulbi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Külliki Kübarsepp.
Külliki Kübarsepp. Foto: Mihkel Maripuu

MTÜ Vaba Isamaaline Kodanik juhatuse liige Külliki Kübarsepp on seisukohal, et kuigi kohalik poliitikamaastik vajab turgutamist, ei saa uue erakonna moodustamine olla eesmärk omaette. MTÜ ise kogub populaarsust just maapiirkondades.

IRList lahkunud Kübarsepp rääkis ERR Uudistele, et kuigi MTÜ liikmete seas toimub kuni käesoleva kuu lõpuni küsitlus erakonna moodustamise võimalikkuse suhtes, ei saa see olla eesmärk omaette.

«Selleks peavad kõik liikmed ja kodanikud valmis olema, vajame eelkõige tugevat kodanikkonda, kes oleks valmis juhtima erakonda, mitte erakondi, mis juhiksid liikmeid, nagu me praegu suurparteide juures näeme,» rääkis Kübarsepp.

Küsitluse tulemust võetakse Kübarsepa sõnul seisukohtade kujundamise alguspunktina. «Ilma üldkoosolekuta sellist radikaalset ostust vastu ei võeta. Selge on see, et MTÜ jääb MTÜks ja arendab ikkagi oma mõttekoja ideed edasi,» rääkis ta, välistamata võimalust, et sellest võib ka erakond välja kasvada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles