Savisaar: iga erakonnast lahkuja asemele tuleb uus ja särav leid

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna linnapea ja Keskerakonna esimees Edgar Savisaar.
Tallinna linnapea ja Keskerakonna esimees Edgar Savisaar. Foto: Mihkel Maripuu

Keskerakonna esimees Edgar Savisaar ütles ETV-le antud intervjuus, et kuigi iga liikme lahkumine kahjustab erakonda, tulevad nende asemele uued ja säravad inimesed.

«Iga inimese lahkumine kahtlemata kahjustab erakonda, aga teiselt poolt ma olen veendunud, et iga inimese asemele leiab kellegi uue, kes tuleb ja teeb ja kes on särav leid kogu erakonna jaoks,» ütles Savisaar.

«Selleks, et luua uus Boroditš, on meil vaja kolmveerand aastat, nii et järgmisteks kohalikeks valimisteks on ta olemas. Selleks, et luua uus Seppik, on natuke rohkem aega vaja, aga ma arvan, et ka mitte üle aasta,» rääkis Keskerakonna juht.

Rainer Vakra ja Kalle Laaneti juhtumit kommenteerides ütles Savisaar, et kuulis hiljem aukohtu liikmetelt, et määravaks sai meeste suhtumine oma liikmemaksuvõlgnevustesse.

«Miks Laanet välja arvati, aga Vakra jäeti, noomitusega küll, parteisse, siis mulle rääkisid aukohtunikud pärast nii, et üks oluline põhjus oli see, kuidas nad liikmemaksude suhtes käitusid – mõlemal on liikmemaksuvõlad, võib-olla siiani ja Vakral oli see lihtsalt võlg, aga Laanet tegi avalduse, et tema ei kavatsegi seda võlga ära maksta ja see muidugi paljudele aukohtunikest ei meeldinud,» selgitas Savisaar.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles